Geachte organisatie,

Dit jaar hebben 30 vrijwilligersorganisaties en vele vrijwilligers uit de gemeente Zuidhorn meegedaan aan NL Doet.
In alle dorpen binnen de gemeente Zuidhorn waren klussen te klaren en de vrijwilligersorganisaties maakten van NL Doet een gezellige klusdag!
Ook in 2018 organiseert het Oranje Fonds deze landelijke vrijwilligersactie, namelijk op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018.
Met deze actie zet het Oranje Fonds vrijwilligerswerk in de spotlights in de hoop dat vele mensen de handen uit de mouwen steken voor lokale organisaties.
Inmiddels hebben 10 organisaties in de gemeente al een klus aangemeld voor de actie.
Misschien heeft uw organisatie , zorginstelling, sportclub, school, dorpshuis of museum ook een klus of activiteit waar u nu niet aan toekomt of die niet alleen door de eigen vrijwilligers gedaan kan worden.
Bijvoorbeeld het verven, opknappen en schoonmaken van een clubhuis, een uitje voor ouderen organiseren, het seizoen klaar maken van sportvelden of het opfleuren van een speeltuin.
Meedoen aan de NL Doet actie levert vrijwilligersorganisaties naamsbekendheid op en de gelegenheid om het werk wat ze doen zichtbaar te maken.
Mogelijk komt een groep vrijwilligers u ondersteunen bij het klaren van de klus en levert deelname aan de actie weer nieuwe vrijwilligers op!
En vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om tijdens een gezellige dag een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.
Het Oranje Fonds stelt ook dit jaar max. € 400, – beschikbaar per deelnemende organisatie waarmee middelen of wensen uitgevoerd kunnen worden.
Het gaat om kosten voor bijvoorbeeld het aanschaffen van verf, schoonmaakmiddelen, ingrediënten voor een gezellige lunch of vervoer.

Aanmelden en voorwaarden
Aanmelden van een klus en/of het nalezen van de voorwaarden voor de financiële bijdrage kan op www.nldoet.nl
Het is van belang dat naast de aanmelding van de klus ook het aanvraagformulier voor de financiële tegemoetkoming wordt ingevuld.
Zowel de aanmelding als de aanvraag voor de financiële tegemoetkomingen moeten vóór 1 februari 2018 bij het Oranjefonds binnen zijn.
Kortom; meld uw klus snel aan voor het beschikbare bedrag op is!
Vrijwilligerswerk Zuidhorn geeft aandacht aan de actie in de regionale bladen en op diverse websites.
Heeft u vragen over het formuleren van een leuke klus of over de vrijwilligersactie zelf neem gerust contact met ons op.