Ideeën voor je dorp of buurt realiseren?  Training Buitengewoon Zijn biedt ondersteuning!

Niet iedereen met een idee weet deze om te zetten tot een initiatief of project. Inwoners van gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast krijgen dit jaar de mogelijkheid om hun ideeën om te zetten tot een project  in het eigen dorp of gemeente met behulp van de training Buitengewoon Zijn.

Tijdens deze training krijgen deelnemers ondersteuning  bij het vormgeven van ideeën en coaching in het samen ondernemen.

Afgelopen jaar zijn er in de gemeente Zuidhorn uiteenlopende initatieven voortgekomen uit de training Buitengewoon Zijn oa. een moestuin, dorpsreünie in Niehove en een storytellingcafé in bibliotheek Zuidhorn.

Ook konden bewoners en bezoekers van Zonnehuis Oostergast genieten van een taartenbuffet waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de voedselbank.

Dit jaar start de training vanaf half september en zal  10 avonden duren.

Voorafgaand aan de training worden er voor belangstellenden uit de Westerkwartiergemeenten diverse informatiebijeenkomsten over de training gehouden.

De laatste informatiebijeenkomst is op woensdag 6 september 2017 in het Cultureel Centrum Zuidhorn, Jellemaweg 3 te Zuidhorn. De bijeenkomst start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur.

De informatiebijeenkomst en training worden beide mogelijk gemaakt door de gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden en per gemeente kunnen 10 inwoners deelnemen aan de training. Grijp deze unieke kans, iedereen is van harte welkom!

Meer informatie over de training? Neem dan contact op met Esther Pleizier van Vrijwilligerswerk Zuidhorn bereikbaar via het mailadres e.pleizier@swgz.nl of telefonisch op 0594 504711.

Informatie is ook na te lezen op www.buitengewoonzijn.nu