Na Aduard, Zuidhorn en Grijpskerk is er nu ook een cursus valpreventie in Oldehove. Want jong en oud overkomt het weleens: je maakt een tuimeling en je ligt er… Meestal kom je met de schrik vrij, als je pech hebt een gebroken pols en dan volgt er vaak langdurig “ nawerk “.

Fysiotherapeut Jan Pegels doet dat “ nawerk “ geregeld in de praktijk. Hij, sportdocent Gerkina Doze en docent bewegen op muziek Pia van der Veer willen u graag helpen om vallen te voorkomen en als je toch valt, hoe je de gevolgen kunt beperken.

Daarom geven zij in samenwerking met de SWgZ en ZorgSaam Oldehove de cursus valpreventie in sporthal de Kooi te Oldehove op maandag 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 9/4 en 23/4. De tijden zijn van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Voordeel van deze cursus is dat u vier weken achtereen en 2 herhaling momenten informatie krijgt, goede balans coördinatie en kracht kunt uitoefenen, ervaringen en tips kunt uitwisselen. Dan zit de kennis er stevig in en bent u goed toegerust.

De kosten van de cursus bedragen 18 euro voor 6 lessen. Daarbij inbegrepen zit een cursusmap en koffie na afloop van de les.  Het kleding advies is gemakkelijk zittende kleding en sport – of vlakke schoenen.

U kunt zich opgeven voor donderdag 1 maart bij de buurtwerker van Oldehove, Harry Rook, h.rook@swgz.nl of 06 – 22607318