De vraag naar vrijwilligers voor het bezoeken van eenzame ouderen neemt toe.

Het gaat om vrijwilligers die ouderen thuis of in zorginstellingen bezoeken om samen een kopje koffie te drinken, de dag door te nemen of om een wandeling te maken.
Vaak gaat het om ouderen die niet meer in staat zijn om zelfstandig een stukje te lopen en gebruik moeten maken van een rolstoel.
Het lopen achter een rolstoel vraagt enige handigheid en schrikt soms vrijwilligers af.
Een reden voor het Steunpunt Welzijn gemeente Zuidhorn  en Vrijwilligerswerk Zuidhorn om samen met Zonnehuis Oostergast en De Nieuwe Wierde Grijpskerk een workshop rolstoelduwen te organiseren.

Deze workshop wordt  gegeven door Gerlinde Roorda, ergotherapeut van Zonnehuis Oostergast, tijdens de Week van Zorg en Welzijn op donderdag 16 maart 2017 in het Cultureel Centrum Zuidhorn.

Tijdens de workshop ervaart u zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten, krijgt u informatie en tips over het gebruik van een rolstoel en hoe u aandacht geeft aan diegene die in de rolstoel zit.
De workshop vindt plaats in twee afzonderlijke sessies namelijk van 13.30 tot 15.00 of van 15.30 tot 17.00 uur en is voor mantelzorgers, vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en

potentiele vrijwilligers die graag tijdens een interactieve workshop tips en trucs krijgen over het duwen van een rolstoel.

Aanmelden voor de workshop kan tot 15 maart door een mail te sturen naar:  steunpuntwelzijn@swgz.nl.

Bij de aanmelding graag uw naam en de voorkeur voor de tijd van de workshop vermelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De organisatie hoopt vele belangstellenden, jong en oud, te mogen begroeten.