Gedeputeerde Eelco Eikenaar maakte maandag 10 december de winnaars bekend van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2018 tijdens een feestelijke avond in het provinciehuis. Met de prijs spreekt de provincie haar waardering uit voor vrijwilligers. Speelweek Leek won de prijs in de categorie jeugd.

Genomineerde ZorgSaam Oldehove, ontving een aanmoedigingsprijs van € 1000. Dit bewonersinitiatief ZorgSaam Oldehove richt zich met name op de leefbaarheid van de lokale omgeving voor de inwoners van het dorp Oldehove. Daarbij staat de zorg voor ouderen en andere kwetsbare inwoners centraal.

ZorgSaam Oldehove heeft als partnerorganisaties:
Dorpsbelangen Oldehove; Huisartsen praktijk Oldehove; Wijkverpleegkundige; Protestantse gemeente  Oldehove – Niehove; Gebiedscoöperatie Westerkwartier; Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Oldehove; Sociaal Cultureel Centrum Oldehove; Steunpunt Welzijn en SWgZ; Zorgloket gemeente Zuidhorn; Humanitas. www.zorgsaamoldehove.nl

Ook de overige genomineerden, Kinderspeelweek Loppersum, buurthuis Jipsinghuizen en  loopgroep Bedum ontvingen de aanmoedigingsprijs.



Foto’s